Yedi Hristiyan bir danaya ortak girmedikçe çam ağacı süslemem diyor büyük usta Necip Fazıl. Danaya ortak girenleri görmedik ama Necip Fazıl’ın nesli çam ağacıyla süsledi dört bir yanı öyle ki aslına uygun kutlamalar alternatif alternatif olması gerekenler asıl oldu günümüzde. Özendikçe özendik. Değiştikçe değiştik hat safhaya ulaştı kültür erozyonu. Bunları söylerken kimsenin kutlamasına bayramına karşı değilim. İnsan sos yo yaşam gereği birlikte yaşadığı farklı insanların bayramlarını kutlaması kadar doğal bir şey yoktur. Üzüntü duyduğum aslımızı unutup bizden olmayanın bizdenmiş gibi kabullenilmesi. Ne diyor nebiler nebisi o yüce peygamber; ‘’kim bir kavme benzerse o ondandır’’ bu ülke ne zaman noel kavmine benzer oldu. Ecdadımızın denize döktüğü milletlerin bayramları ne ara bizim bayramımız sevincimiz oldu. Ne ara girdi hayatımıza Noel babalar? Oysa biz bacalardan girenleri değil insanların yüreklerine giren yiğitleriydik.
Tamda bu konuya binaen bir derneği taşıyacağım bu hafta köşeme. Çok şükür ki Noel furyasının estiği bu günlerde onlar var! Kimlik erozyonuna karşı dim dik duran, bayrağın al rengine sevdalı, inancı ve ideali uğruna gerekirse fedakarlıktan kaçınmayan, bir mazlumun kimse yok mu dediğinde sağına soluna bakmadan ben varım diye bir adım öne atılabilen bir gençlik , Anadolu gençlik ve kurumları Anadolu Gençlik Derneği. Anadolu gençlik tohumları 40 yıl önce atılan aradan yıllar geçmesine rağmen dimdik durup vizyonuna ve misyonuna sımsıkı bağlı bir gençlik. Hedefleri, inançlı aslına sevdalı başkasının kültürüne değil kendi zengin kültürüne sımsıkı sarılan kim olduğunu, nereden geldiğini ecdadını bilen, hakkı üstün tutup hakkın yanında batılın karşısına set olan Anadolu’nun zengin kültürü ile yoğrulmuş bir gençlik, Anadolu gençlik yetiştirmek olan bir kuruluş.
Bu buruluş her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye’nin dört bir yanında 31 Aralık akşamlarını Müslüman kimliğine uygun Mekke’nin fethinin yıl dönümü kutlaması şeklinde icra ediyor. Alanya’da Cikcilli kültür ve düğün salonunda bu yılda icra edecekler. Organizasyon ülke geneli kuruluşta köklü olunca haliyle medyada yer buluyor. Ancak alternatif yılbaşı kutlaması şeklinde üzüntü verici bir başlıkla. Nüfusun %98 inin Müslüman olduğu bir ülkede Mekke’nin fethimi alternatif kutlamadır yoksa yılbaşı adı altında kutlanan Noel mi karar sizlerin. 31 Aralık kim için neyi ifade eder bilemem ancak Türk İslam geleneğinin bir ferdi olarak zatım için o akşamın Mekke’nin fetih yıldönümünden başka bir anlam ifade etmeyeceği aşikar. Haliyle eğlencenin dozunun kaçtığı alkolün su gibi aktığı o ortamlarda olmayıp yeni yıla kuran-ı kerim tilaveti ve Ali Nabi Koçak hocanın dini sohbetini dinlemeyi tercih edip yeni yıla öyle girmeyi umuyorum.
Her şey gönlünüzce olsun.