Reklam
Bugun...
Reklam


Reklam
Hasan Yiğit Yeniden Başkan Seçildi
Alanya Pazarcılar ve Manavcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası 8'inci Seçimli Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Oylamalar sonunda Hasan Yiğit güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

+ -

Genel kurula Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut ile oda başkanları ve İl ticaret sicil müdürü katıldı. Genel kurulun divan başkanlığını ise ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adıhan Dere yaptı.

Faaliyet raporunun okunmasının ardından her iki adayı destekleyen üyeler bütçe ve hesap konusunda söz aldılar. Akış'ın talebiyle harcam bütçesi kalem kalem okundu. Akış'ın döneminde yapılan 32 bin liralık bir dayanışma yemeği ise müfettiş raporunda odanın borcu varken eğlence yapıldığı için genel kurulda değerlendirilmesi raporuna istinaden yapılan oylamada Akış'ın aleyhine sonuçlandı.

Oda üyesi olan Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Darı ise, üyelerin menfaatleri için herhangi bir konuşma yapılmamasını eleştirdi.

Konuşmaların ardından oldukça çekişmeli geçen ve seçim öncesi maddelerin oylaması sırasında tartışmalara sahne olan genel kurul oy kullanma işlemi ile devam etti. Başkan Adaylarını ve pazarcıların oy verme işlemi sonrası saat 17.de sandıklar kapandı. Yapılan sayım sonunda bin 114 üyenin oy kullandığı kongrede Hasan Yiğit 647 oy alırken, Bekir Akış 440 oyda kaldı. 19 oy geçersiz sayılırken, 8 oyun ise boş olduğu tespit edildi.

Sonuçların ardından Akış, Yiğit'e sarılarak tebrik etti. birlikte taraftarların beklediği alana geçilmesiyle Hasan Yiğit taraftarları peş peşe sloganlar atıp havai fişek gösterisi yaptı. Davul zurna eşliğinde bazı pazarcılar sevinçlerini oynayarak gösterirken Yiğit'i ise sık omuzlarına aldılar. Yiğit, birlik beraberlik mesajı verdiği konuşmasında kazanan pazar esnafı oldu dedi.






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON HABER YORUMLARI
YUKARI