Bugun...
SÖNMEZ'İN MAHKEME TARİHİ BELLİ OLDU
Tarih: 04-02-2013 18:23:00


Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez'in Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülecek olan davasının tarihi belli oldu.

Alanya Cumhuriyet Savcısı Erdinç Sev'in hazırladığı iddianameye göre, Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez'in 'rüşvet almak', Bera Otelleri Genel Müdürü Yücel Yavuz'un ise 'rüşvet vermek' suçlamasıyla haklarında açılan dava 14 Mart 2013 Perşembe günü Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi' nde görülecek. Sönmez ve Yavuz hakkında TCK'nın 252-1'inci maddesine göre 4 yıldan 12 yıla kadar hapsi istenen davada, Başkan Sönmez'in makamında Yücel Yavuz'dan 50 bin Euro, kendisine ait Moil Petrol İstasyonu'nda ise 125 bin Euro rüşvet aldığı iddia ediliyor.

 

 

OLAYIN ÖZETİ

 

 

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Başkan Sönmez'in 2003 yılında 23 bin 244 metrekarelik inşaat ruhsatıyla 18 bin 420 metrekarelik alana kurulan 5 yıldızlı Bera Alanya Otel'e, 2008 yılında 45 bin 412 metrekarelik inşaat ruhsatı vererek rüşvet aldığı iddia edildi. Türkiye'nin gözde tesettür otelleri arasında gösterilen 5 yıldızlı Bera Alanya Otel'in eski genel müdürü Mehmet Han Çopur'un, 21 Haziran 2010'da Başkan Sönmez hakkında, 2008 yılında rüşvet karşılığında otele 45 bin 412 metrekarelik yapı ruhsatı verdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

 

 

Bunun üzerine Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan imar durumu hakkında rapor talep etti. Raporda Konaklı Belediyesi'nin 'Yapı Kullanma İzin Belgesi' vererek otelin yaklaşık 22 bin metrekarelik alanı usulsüz olarak kullandığı tespit edildi.

 

 

Otelin eski genel müdürü Mehmet Han Çopur ve şahitlerini dinleyen Cumhuriyet Savcılığı, otelin kaçak olarak kullandığı alanla ilgili ihmal veya kusur olmadığı, rüşvete bağlı olarak göz yumulduğu iddiasıyla Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nden Belediye Başkanı Abdullah Sönmez ve Bera Otelleri Genel Müdürü Yücel Yavuz hakkında TCK'nın 252-1'inci maddesine göre 4 yıldan 12 yıla kadar hapsini istedi. İddianamede Başkan Sönmez'in makamında Yücel Yavuz'dan 50 bin Euro, kendisine ait Moil Petrol İstasyonu'nda ise 125 bin Euro rüşvet aldığı belirtildi.

 

 

 

14 mart 13:30 




Bu haber 174 defa okunmuştur.

YORUMLAR



Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SON DAKİKA HABERLERİ

Gazipaşa' da erkek yeğenine cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan amcaya 10 yıl hapis cezası geldi. ..
Farklı okullardan elektronik eşya ve bir sağlık ocağından da prezervatif çalan iki hırsız, çıkarıldıkları mahkeme tarafı..
Alanya'da ziyaretine geldiği üniversite öğrencisi arkadaşını bıçaklayarak öldüren zanlı tutuklandı.
Alanya'da okuyan bir üniversite öğrencisi, arkadaşı tarafından boğazı kesilerek öldürüldü.
Emişbeleni Beldesinde, 2B rayiç bedelini yüksek bulan hak sahipleri belediye başkanıyla bir araya gelerek sorunlarını pa..
Alanya’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yakalanan 5 kişiden 4'ü sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak ceza..
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
Polisle girdikleri kovalamaca sırasında komiseri vuran zanlılardan 4'ü çıkarıldı..
Alanya'da ziyaretine geldiği üniversite öğrencisi arkadaşını bıçaklayarak öldüre..
ALTSO Başkan Adayı Mehmet Şahin geçtiğimiz günlerde yaşanan kovalamacada silahla..
Polisle girdikleri kovalamaca sırasında komiseri vuran zanlılardan 4'ü çıkarıldı..
Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez'in Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tar..
Alanya'da ziyaretine geldiği üniversite öğrencisi arkadaşını bıçaklayarak öldüre..
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR