Bugun...
MAHMUTLAR' DA OPERASYON SÜRÜYOR
Tarih: 25-02-2013 12:44:00


CHP'li Mahmutlar Belediyesi'ne yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltı sayısı 30'a yükseldi.

Antalya İl ve Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin sabah saat 06.30'da 'İhaleye fesat karıştırmak' iddiasıyla gerçerkleştirdiği operasyonda; başta Belediye Başkanı Ali Çelik olmak üzere, Hesap İşleri Müdürü A.U., Yazı İşleri Müdürü M.A., Satınalma Komisyonu üyesi Ş.T., bazı meclis üyeleri ve bir devlet bankasında çalışan memurların da aralarında bulunduğu yaklaşık 30 kişi göz atına alındı. Gece saat 04.00 sıralarında evinde gözaltına alınan Belediye başkanı Ali Çelik'in operasyonun nedeni hakkında bir bilgisinin olmadığını yakınları aracılığı ile ilettiği bildirilirken, jandarma ekiplerinin gözaltına alınan şahısların evlerinde ve belediyedeki makam odaları ile bilgisayarlarında incelemeler sürüyor.

 

 

Operasyonun sürdüğü dakikalarda Mahmutlar Belediye binasına gelen CHP'li Demirtaş Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Aras ise operasyonun rutin sindirme operasyonu olduğunu belirtti.  Aras " yetkililerden şuana kadar  sağlıklı bir  bilgi verilmedi.  Operasyonun neden yapıldığını bilmiyorum ancak, rutin bir sindirme operasyonu olduğu kesin" dedi.

 

 

Operasyonu haber alan ve önce gözaltına bulunan Belediye Başkanı Ali Çelik'le görüşen Avukat ve CHP Meclis üyesi Ertuğrul Yeşildal, belediye binası önünde yaptığı açıklamada başkan Ali Çelik'in sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.  Avukat Yeşildal "  Sabaha karşı bir operasyon başlatılmış, belediye başkanımızın sağlık durumu iyi, operasyonun nedeni hakkında bir bilgisi olmadığını söyledi. Demirtaş ve İlçe Merkez Karakol Komutanlığı'nda gözaltında bulunan bir çok kişi var, ancak sayılarını bilemiyorum. Sayın Çelik'le,  arkadaşım olarak görüştüm, şu an bildiklerimiz bunlar. Kendisi aklanarak çıkacağından emin, muhalefetin üzerine bu şekilde gidiyorlar" dedi. Bu arada belediyeye gelen CHP Alanya İlçe Başkanı Şevki Türktaş'ta operasyona tepki göstererek "bu hükümetin sindirme politikası" dedi.

 

 

Resmi olmayan bilgilere göre ise operasyonun nedeninin 2010 yılında gerçekleşen Artıma Tesisi Derin Deşarj Hattı İhalesine fesat karıştırılması ve 22 milyon TL’ye bitirilmesi hesaplanan AVM projesi ihalesine fesat karşıtırılması olduğu ileri sürüldü. 




Bu haber 164 defa okunmuştur.

YORUMLAR



Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

Memura sicil affı ve derece verecek düzenleme tamamlandı.
Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) başvurular bugün başlıyor.
Emin Müftüoğlu Avrupa Bisiklet Birliği (UCİ) Yönetim Kurulu'na seçildi.
Eğitim-Bir-Sen 7’nci Şube Yönetim Kurulları İstişare Toplantısı Alanya’nın Konaklı Beldesinde bulunan Bera Otel’de yapıl..
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Mehmet Şahin' i seçim ofisinde ziyarete gelen Alanya’daki Kuyumcular ve Gümü..
Alanya' da yaşayan 60 yaşındaki Hollandalı kadın, grip şüphesiyle gittiği hastanede kalp hastası olduğunu öğrenerek amel..
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
ALANYA'DA bir apartman dairesinde çıkan yangın mahalleliye korku dolu anlar yaşa..
ALANYA'da polisten kaçmaya çalışan esrar sevkiyatçısı ile Rus kız arkadaşı halk ..
Gazipaşa Ziraat Odası' na yönelik yürütülen soruşturmada 401 şüphelinin yargılam..
Mahmutlar Belediyesi'ne sabah saatlerinde jandarma tarafından düzenlenen şok ope..
Mahmutlar Belediye Başkanı CHP'li Ali Çelik ile birlikte 17 kişi gece 04:00 sıra..
Mahmutlar' daki şok baskında gözaltına alınanlara 4 kişi daha eklendi. Gözaltınd..
Mahmutlar Belediyesi'ne sabah saatlerinde jandarma tarafından düzenlenen şok ope..
Polisle girdikleri kovalamaca sırasında komiseri vuran zanlılardan 4'ü çıkarıldı..
Alanya'da ziyaretine geldiği üniversite öğrencisi arkadaşını bıçaklayarak öldüre..
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR