Bugun...
KOMİSERİ VURANLARDAN 4'Ü TUTUKLANDI
Tarih: 18-02-2013 12:01:00


Polisle girdikleri kovalamaca sırasında komiseri vuran zanlılardan 4'ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan silahla adam yaralama olayına karıştıkları belirlenen ve uzun süredir takip edilen grup üyeleri, yaşanan kovalamacanın ardından Tosmur Beldesi'nde sıkıştırılmış, zanlılardan Fırat K. bulundukları araç içerisinden kendilerini yakalamaya çalışan polislerin üzerine ateş açıp, Terörle Mücadele Büro Amir Yardımcısı komiser yardımcısı Ökkeş Aslan'ı vurmuştu. Zanlılardan Fırat K., Sitari Ç., Rıdvan Ş. ve Onur K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. 

 

 

OLAYIN ÖZETİ

 

 

Alanya'nın Tosmur Beldesi'nde 11 Şubat'ta oto yıkamacıda çalışan 43 yaşındaki M.G., işyerinde uğradığı silahlı saldırıda çeşitli yerlerine isabet eden 2 kurşunla yaralandı. Bu olaydan kısa süre sonra otomobiliyle seyir halindeki 31 yaşındaki B.G., silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna 3 kurşun isabet eden B.G. hastaneye götürülerek tedaviye alındı. Aynı gece bu kez Mesut Ç., Ayşe A., Fırat K. ve Tuncay S.'nin içinde bulunduğu otomobile ateş açıldı. Bu saldırıda ise ölen ya da yaralanan olmadı.

 

 

Olaylar arasında bağlantı bulunduğunu tespit eden polis, adam yaralamak, çek-senet tahsilatı ve uyuşturucu madde satmak suçlarından 65 suç kaydı bulunan 31 yaşındaki Stari Ç.'nin olayları organize ettiği belirledi. Saldırganları yakalamak için çalışma başlatan Alanya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün gece Stari Ç. ile beraber hareket ettiği kişilerin Tosmur Beldesi Merkez Mahallesi'nde 2 otomobille dolaştıklarını tespit etti. Operasyon düzenleyen polis, kaçmaya çalışan Stari Ç. ile yanındaki 3 kişinin bulunduğu 07 HDH 80 plakalı otomobili takibe aldı.

 

 

Mahmutlar, Kestel ve Tosmur Beldelerinde kovalamaca sırasında jandarma aracına çarpıp pelerinden polisten kaçtı. Kovalamacanın ardından şüpheliler Tosmur Beldesi Merkez Mahallede yolu kesen polis otosuna araçtan inmeden 3 el ateş etti. Fırat K’nın silahında çıkan mermilerden birisi Terörle Mücadele Büro Amir Yardımcısı komiser yardımcısı Ökkeş Aslan, karın boşluğuna isabet etti. Yaralı polis, ekip otosuyla Alanya Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Saldırganlar çeşitli suçlardan 65 kaydı bulunan Stari Ç., 14 kaydı suç bulunan Onur K. (25), 9 suç kaydı bulunan Rıdvan Ş. (23) ve 8 suç kaydı Fırat K. (33) ise kaçmaya çalışırlarken olay yerinin 500 metre yakınında polisin havaya ateş ederek dur ihtarında bulunmalarının ardında silahları tutukluk yapınca yakalanarak gözaltına alındılar.  Şüphelilerin kullandıkları araçta yapılan aramada 2 pompalı tüfek, 1 tabanca ve 25 mermi ve fişek ile ele geçirildi.

 

 

İçerisinde Sitari Ç’nin kardeşi Mesut Ç’nin (26) bulunduğu 07 NIA 17 plakalı otomobil ise olayın hem ardında aynı beldede Esef G. (25),  Mazlum A. (21), B. B. (17) ve Tuncay S. (32) gözaltına alındı. Yapılan aramada araçta 1 pompalı tüfek 30 fişek ve bir içim esrar ele geçirildi. Kaldıkları evde ise Tuğba H.  (30) ve Hevidan A. (20) gözaltına alınırken evde yapılan aramada 150 gram esrar maddesi ele geçirildi. Alanya Emniyet Müdürlüğü'nde götürülen şüphelilerin sorgularının ardından  ‘birden fazla yaralama, ateşli silahlar kanununa muhalefet, görevli memura silahlı saldırı, kamu malına zarar vermek, uyuşturucu madde bulundurmak’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

 

 

Çatışmada yaralanan evli ve 1 çocuk babası 14 yıllık memur komiser yardımcısı Ökkeş Aslan'ın sağlık durumunun iyi olduğu vücudundan çıkartılamayan kurşundan dolayı tekrar ameliyata alınacak.

 

 

Aslan’ın yaralandığı duyan Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Emniyet Müdürü Erkan Dur ile diğer rütbeli personel ve polis memurları gece boyunca hastanede bekledi.




Bu haber 173 defa okunmuştur.

YORUMLAR



Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SON DAKİKA HABERLERİ

Alanya'da okuyan bir üniversite öğrencisi, arkadaşı tarafından boğazı kesilerek öldürüldü.
Emişbeleni Beldesinde, 2B rayiç bedelini yüksek bulan hak sahipleri belediye başkanıyla bir araya gelerek sorunlarını pa..
Alanya’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yakalanan 5 kişiden 4'ü sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak ceza..
Deniz üzerinde oluşan ve gittikçe büyüyen hortum vatandaşlara korkulu anlar yaşattı.
Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında, Alanya İlçesi'nde bir İlköğretim Okulu öğretmeni gözaltına alındı. ..
Polisle girdikleri kovalamaca sırasında komiseri vuran zanlılardan 4'ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak ce..
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
Polisle girdikleri kovalamaca sırasında komiseri vuran zanlılardan 4'ü çıkarıldı..
Alanya'da ziyaretine geldiği üniversite öğrencisi arkadaşını bıçaklayarak öldüre..
ALTSO Başkan Adayı Mehmet Şahin geçtiğimiz günlerde yaşanan kovalamacada silahla..
Polisle girdikleri kovalamaca sırasında komiseri vuran zanlılardan 4'ü çıkarıldı..
Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez'in Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tar..
Alanya'da ziyaretine geldiği üniversite öğrencisi arkadaşını bıçaklayarak öldüre..
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR