Alanya'daki yaklaşık 15 bin yüksek öğrenim öğrencisi, barınma ile ilgili sorunlarını gidermek için Kredi Yurtlar Kurumu'nun (KYK) kapasitesi yeterli olmadığından ilçedeki hem kiralık evlerden hem ruhsatlı pansiyon, apart gibi işletmelere yönelmek zorunda kalıyorlar. Giderek artan öğrenci sayısı ile gözde bir ünivesite şehrine dönüşen Alanya'da barınma problemi, çoğu öğrenciyi Alanya'yı tercih etmemeye hatta var olanların öğrencinin de yatay geçişle başka şehirlere yönelmeye itiyor.
‘MAKUL ÜCRETLER TALEP EDİLMELİ’
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, öğrencilerin konaklama ile ilgili çok yoğun talepleri olduğunu ve bu konuda aklı selim hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Kalan, ''Üniversitemizin büyümesini,güçlenmesini ve daha çok öğrenci tarafından tercih edilmesini istiyorsak, ülkenin ve toplumun ekonomik koşullarını göz önünde bulundurarak daha makul ücretler talep etmelerini çok rica ediyoruz'' dedi.
‘EMPATİ KURMAK LAZIM’
Kalan, yaşanılan sıkıntının pek çok öğrenciyi olumsuz etkilediğini, '' Pek çok mevcut öğrenci bile yatay geçiş yapmayı düşünebilir.Konaklama çok pahalı.Hepimiz belirli düzeylerdeki sosyoekonomik ailelerden geliyoruz.Empati kurmak lazım.Alanya'nın çocukları başka bir yerde benzer bir sıkıntıyla karşılaşsa ne kadar üzülürüz.Öğrenciye insani yaklaşmak lazım.Bizim için esas önemli olan öğrencinin derdini giderebilmek'' diyerek serbest piyasa ekonomisi koşullarında, apart sahiplerinin iyi niyetle yaklaşarak özverili olması gerektiğinini dile getirdi.